KOJE SU PREDNOSTI ONLAJN
PANEL
ISTRAŽIVANJA

Onlajn panel istraživanja su dominantan metod kvantitativnih marketinških istraživanja u svetu

35% svih marketinških istraživanja uradi se onlajn, naspram 11% telefonskih istraživanja i 9% anketa licem u lice. Plum Mark od 2012. godine sprovodi onlajn panel istraživanja.

Koristeći našu platformu možete vrlo lako, brzo i kvalitetno sprovesti istraživanje u Srbiji i u više od 150 zemalja. Više od 96.000 srpskih potrošača je spremno da odgovori na pitanja o vašim i proizvodima i uslugama vaših konkurenata.

O svakom učesniku u bazi ispitanika onlajn panela postoje brojne standardne i nestandardne socio-demografske informacije, kao i pregled mnogobrojnih stavova koje oslikavaju njegov životni stil.

Najniža cena marketinškog istraživanja

Cena onlajn panel istraživanja je do 50% niža od cene ankete licem u lice u domaćinstvima i do 25% niža od telefonske ankete. Kod onlajn panela je izražena cenovna efikasnost i kod malih uzoraka, što nije slučaj kod drugih istraživačkih metoda, zbog velikih organizacionih troškova.

Najkraće vreme realizacije istraživanja tržišta

Za realizaciju istraživačkog projekta putem Onlajn panela potrebno je do 5 puta manje vremena nego za realizaciju ankete licem u lice, ili duplo manje vremena nego što je potrebno za realizaciju telefonske ankete. Kratak rok realizacije omogućuje izveštaje na stolu naručioca u roku od samo 3 dana, što se ne može postići nijednom drugom istraživačkom tehnikom.

Moćna segmentacija i kreiranje jedinstvenih ciljnih grupa

Svako istraživanje ima neku svoju ciljnu grupaciju. To može biti i opšta populacija kada formiramo nacionalno reprezentativan uzorak, ali često nam je potreban specifičan i jedinstven segment populacije. Umesto lutanja po raznim spiskovima građana o kojima ne znamo ništa, moljakanja prijatelja i njihovih prijatelja da nam popune anketu, ispitanike regrutujemo iz našeg onlajn panela, iz velike baze podataka građana o kojima znamo gotovo sve i koji su nam unapred dali pristanak da žele da učestvuju u marketinškim istraživanjima. O svakom učesniku u bazi ispitanika onlajn panela postoje brojne standardne i nestandardne socio-demografske informacije, kao i pregled mnogobrojnih stavova koje oslikavaju njegov životni stil. I najspecifičniji uzorak ispitanika generiše se praktično trenutno. Pročitajte više.

Permanentna kontrola prikupljenih podataka

Onlajn panel istraživanje bolje nego i jedna druga istraživačka metoda nudi mogućnost kontrole prispelih podataka u realnom vremenu. Brojnim metodama kontrole onlajn istraživanja omogućuje se potvrda kvaliteta dobijenih podataka, ali i dodatna analiza eventualno sumnjivih podataka i eliminacija neupotrebljivih podataka iz ostvarenog uzorka.

Odlična geografska pokrivenost

Jedna od značajnih prednosti onlajn istraživanja je odlična geografska pokrivenost koja snažno doprinosi reprezentativnosti. Kod onlajn anketiranja moguće je brzo i lako doći do ispitanika iz velikog broja opština, gradova i sela.

Lako uključivanje multimedijalnih sadržaja

Nikad nije bilo lakše generisati pitanja sa multimedijalnim sadržajem. Koristeći onlajn panel uključujemo zvuk, slike, video materijal i lako testiramo: radio džinglove, dizajnerske predloge novinskih oglasa i bilborda, TV spotove pre emitovanja. Na ovaj način se onemogućuje relativno česta greška da se krene u reklamnu kampanju, vrednu više desetina hiljada evra, bez prethodne evaluacije kreativnog rešenja.

Lakše je uraditi anketu sa “osetljivom” temom

Postoji dosta tabu tema: seksualnost, nacionalizam, porodično nasilje, nasilje nad decom, korupcija itd. Relativno veliki problem kod drugih istraživačkih metoda je da zbog specifičnosti teme istraživanja ima dosta odbijanja, čime se smanjuje kvalitet rezultata i povećava potrebno vreme za realizaciju projekata. Kod onlajn ankete, zbog ambijenta u kome ispitanici rade ankete (sami, kod kuće), kvalitet odgovora se značajno poboljšava, uz istovremeno smanjenje broja odbijanja.

Informacija o statusu terenskog rada dostupna u realnom vremenu

Naručilac istraživačkog projekta u svakom trenutku ima potpun uvid u tok prikupljanja podataka, u napredak i ostvarenje zadatih ciljeva marketinškog istraživanja. To omogućava intervencije na uzorku ili čak i na sadržaju upitnika za vreme trajanja istraživanja, kako bi se postigli najbolji rezultati za klijenta.

Preliminarni rezultati odmah po završetku istraživanja

Klijent je u prilici da preliminarne rezultate istraživanja uključujući i sva potrebna ukrštanja podataka dobije istog dana kada se istraživanje završi.

Pokrenite istraživanje! Da li želite da vam pošaljemo ponudu? Popunite formu